melk

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
melk.no
5 months ago

Hei, og velkommen til webinar.
Her er link til Youtube-kanal med tidligere webinarer: https://www.youtube.com/channel/UCDM1bMaXg1iMOkagM2rCOAg

Therese
5 months ago
Reply to  melk.no

Hei! Blir dagens lagt ut her også?

Therese Fostervold Mathisen
5 months ago

Heisan, takk for fin presentasjon! Det var nytt for meg at egg har jod, men i grunn selvsagt slik du presenterer det. Blant de som leverer egg til dagligvarebransjen; har de noen standard for jod-nivå i fòret de gir til høns, slik at vi kan vite at jodinnhold i egg er uten særlig stor variasjon?

melk.no
5 months ago

Hei,

takk for spørsmål. Vi er ikke sikker på jod-nivå i fôret, men tror uansett ikke jodinnholdet vil variere så mye at det får nevneverdig konsekvenser for jodinntaket. Et kokt egg inneholder 34 µg per 100 g, og en brødskive med et kokt egg (56 g) som pålegg gir 19 µg jod. Hilsen melk.no

Therese Fostervold Mathisen
5 months ago

Heisan, vedrørende konsekvenser av jodmangel: du nevner mer mangelfull myelinisering og færre nevrotransmittere (produsert eller løslatt?). Men hva med utvikling av nerveutløpere og “branching”/forgrening -hvilket handler om kompleksiteten av kommunikasjon mellom nerveceller. Rammes ikke dette også?

melk.no
5 months ago

Hei Therese, og takk for godt spørsmål. Sigrun hadde dessverre ikke anledning til å være med å høre på i dag, så vi må derfor komme tilbake til deg med svar. 

Last edited 5 months ago by melk.no
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
melk.no
5 months ago

Hei, og velkommen til webinar.
Her er link til Youtube-kanal med tidligere webinarer: https://www.youtube.com/channel/UCDM1bMaXg1iMOkagM2rCOAg

Therese
5 months ago
Reply to  melk.no

Hei! Blir dagens lagt ut her også?

Therese Fostervold Mathisen
5 months ago

Heisan, takk for fin presentasjon! Det var nytt for meg at egg har jod, men i grunn selvsagt slik du presenterer det. Blant de som leverer egg til dagligvarebransjen; har de noen standard for jod-nivå i fòret de gir til høns, slik at vi kan vite at jodinnhold i egg er uten særlig stor variasjon?

melk.no
5 months ago

Hei,

takk for spørsmål. Vi er ikke sikker på jod-nivå i fôret, men tror uansett ikke jodinnholdet vil variere så mye at det får nevneverdig konsekvenser for jodinntaket. Et kokt egg inneholder 34 µg per 100 g, og en brødskive med et kokt egg (56 g) som pålegg gir 19 µg jod. Hilsen melk.no

Therese Fostervold Mathisen
5 months ago

Heisan, vedrørende konsekvenser av jodmangel: du nevner mer mangelfull myelinisering og færre nevrotransmittere (produsert eller løslatt?). Men hva med utvikling av nerveutløpere og “branching”/forgrening -hvilket handler om kompleksiteten av kommunikasjon mellom nerveceller. Rammes ikke dette også?

melk.no
5 months ago

Hei Therese, og takk for godt spørsmål. Sigrun hadde dessverre ikke anledning til å være med å høre på i dag, så vi må derfor komme tilbake til deg med svar. 

Last edited 5 months ago by melk.no